Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet strävar efter att utveckla ett globalt och jämförande perspektiv i studiet av den sociala och kulturella variation som präglar dagens värld.

Nyheter

• Middle East Journal of Refugee Studies Migration – då och nu – i Raqqa, Syrien 2017-10-11 Annika Rabo har skrivit artikeln “Anthropological Methods and an Analysis of Memory: Migration, Past and Present in Raqqa Province, Syria” som nyligen publicerats i Middle East Journal of Refugee Studies.
  • allegralaboratory.net. Därför är det fel att utvisa till Afghanistan 2017-10-05 En ny artikel av Shahram Khosravi, docent vid Socialantropologiska institutionen, har publicerats på allegralaboratory.net. “The experience of deported Afghans is an experience of being expelled from Europe and being outcast in Afghanistan”, skriver Shahram Khosravi i artikeln.
  • Annika Rabo Vem lockas av konspirationer? 2017-10-02 Vem tror på konspirationsteorier? Varför omges vissa händelser av spekulationer och rykten? Ett nytt tvärvetenskapligt och internationellt forskningsnätverk undersöker konspirationsteoriernas ursprung och mekanismer.
  • En lektion i gemenskap. Omslagsbild: Cecilia Maijala Johansson Utmanande fostransuppdrag för lärare i Sverige och Frankrike 2017-09-27 Lärare i skånska Malmö och franska Marseille brottas med liknande svårigheter i uppdraget att fostra elever till goda medborgare för nationell gemenskap. Jannete Hentati intervjuas om sin avhandlingsstudie av Skolporten.
  • Fanny Ambjörnsson. Foto: Eva Dalin Vem bestämmer manligt och kvinnligt? 2017-09-26 Hur kaxig får en tjej vara? Sverige betraktas som ett av världens mest jämställda länder. Samtidigt ställs olika krav på tjejer och killar. Ett samtal om hur manligt och kvinnligt görs, upprätthålls och ibland utmanas.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan