Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet strävar efter att utveckla ett globalt och jämförande perspektiv i studiet av den sociala och kulturella variation som präglar dagens värld.

Nyheter

• “Mexico / US Pacific Ocean Border Fence,” Imperial Beach, San Diego, California. By Tony Webster. CC BY 2.0. A few snapshots of the US borders 2017-02-15 Shahram Khosravi skriver om USA:s gränser och gränskontroll i en ny text som publicerats av PoLAR: Political and Legal Anthropology Review.
  • Efuru Efuru@50 – en hyllning till Flora Nwapa 2017-02-15 Efuru@50, a celebration of Flora Nwapa, pioneer of African women literature är en ny dokumentärfilm producerad av Paula Uimonen och Yaki Bozi.
  • Precarious Lives: Waiting and Hope in Iran Väntan och hopp i Iran 2017-01-31 I den nya boken ”Precarious Lives: Waiting and Hope in Iran” undersöker Shahram Khosravi det iranska vardagslivets komplexitet och motsättningar.
  • Spatial Justice and Diaspora Socialantropologiska forskare i ny antologi om rasism och social rättvisa 2017-01-18 Tekalign Ayalew och Siri Schwabe medverkar i den nya antologin ”Spatial Justice and Diaspora” med texter om den etiopiska diasporan i Sverige och palestinska gatuprotester i Chile.
  • Tenska konsthall Migrationskurs på Tensta konsthall våren 2017 2017-01-13 Med start i februari 2017 erbjuder Tensta konsthall i samarbete med bland andra Stockholms universitet en kurs i migrationens historia och politik. Shahram Khosravi vid Socialantropologiska institutionen är en av föreläsarna.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan