Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet strävar efter att utveckla ett globalt och jämförande perspektiv i studiet av den sociala och kulturella variation som präglar dagens värld.

Nyheter

• sommar foto: Andrew Mitchell Sommartider 2017-06-14 Under perioden 3 juli till 13 augusti kommer institutionen att vara låst, men du kan nå oss på telefon eller e-post. Vi på Socialantropologiska institutionen önskar en trevlig sommar!
  • Nya rutiner för MFS 2017-06-08 Sida ger genom sitt Minor Field Study-stipendium möjlighet för studenter att tillbringa minst 8 veckor i ett utvecklingsland för att utföra en mindre fältstudie som underlag för en kandidat-, magister- eller masteruppsats.
  • Hege Høyer Leivestad. Foto: Terje Tjærnås Bidragsbeslut Internationell postdok våren 2017 2017-06-08 Nu har Vetenskapsrådet fattat beslut när det gäller vårens ansökningar om Internationell postdok. Hege Høyer Leivestad vid Socialantropologiska institutionen är en av sex forskare vid Stockholms universitet som beviljats bidrag.
  • Tekalign Ayalew Kamp för mobilitet 2017-06-08 En ny studie av Tekalign Ayalew undersöker de riskfyllda rutter som tusentals migranter från Eritrea och Etiopien färdas på – genom Saharaöknen, över Medelhavet och norrut genom Europa – innan de når Sverige.
  • mingel. Foto: Raoul Galli Avslutningsfirande för kandidatstudenterna! 2017-06-05 Studenter på kandidatprogrammen i Socialantropologi och Global utveckling lämnade i förra veckan in sina avslutande uppsatser efter tre års studier. Det firades med mingel på institutionen!

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan