Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet strävar efter att utveckla ett globalt och jämförande perspektiv i studiet av den sociala och kulturella variation som präglar dagens värld.

Nyheter

• Välkommen till oss i höst! 2017-03-23 Vad innebär det att vara människa idag? Vilken betydelse har kulturella skillnader i vår globaliserande värld? Och varför är samhällen så olika? Om dessa frågor intresserar dig ska du välja en utbildning vid Socialantropologiska institutionen!
  • SSAG Årets mottagare av stipendier från SSAG utsedda 2017-03-21 SSAG, Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi, har meddelat vilka som får 2017 års stipendier. Bland stipendiaterna finns flera forskare vid Socialantropologiska institutionen, Stockholms universitet.
  • Johanna Gullberg Feminismen och förorten i den franska valdebatten 2017-03-20 Varför pratar Marine Le Pen plötsligt om feministikonen Simone de Beauvoir? Vad tycker franska feminister om det? Och vad betyder Front Nationals satsning på ”patriotiska förorter”? Hör Johanna Gullberg om feminismen och förorten i Sveriges Radios Konflikt.
  • Utropstecken Antropologi vid Stockholms universitet rankas bäst i Sverige – igen! 2017-03-09 Stockholms universitet är bäst i landet på antropologi enligt QS World University Rankings by Subject 2017.
  • Tv-spel vill skildra livet under belägring 2017-03-07 Tv-spelet This War of Mine är ett strategispel som är baserat på belägringen av Sarajevo. Men hur väl lyckas spelmakarna skildra livet i den belägrade staden? Ivana Maček svarar in en intervju på Youtube-kanalen History Respawned.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan