Christina Garsten. Foto: Eva Dalin/Stockholms universitet

Tisdag 30 juni och onsdag 1 juli bjuder universitetet med rektor Astrid Söderbergh Widding i spetsen in till två seriesamtal med forskare och inbjudna gäster.

Under eftermiddagen tisdagen den 30 juni samtalar professor Christina Garsten, Socialantropologiska institutionen, med Tommy Möller, professor Statsvetenskapliga institutionen, Ulrica Schenström, kommunikationskonsult Hallvarsson & Halvarsson och Daniel Suhonen, chef tankesmedjan Katalys under rubriken ”Ändrade villkor för svensk demokrati? Om policyprofessionella, opinionskänslighet och parlamentarism”.

Samtalet är en del av ett längre seriesamtal med forskare och externa gäster lett av moderator Gabriella Ahlström. Forskning inom filosofi, demografi, socialantropologi, statsvetenskap, IT och medievetenskap ger nya perspektiv på aktuella samhällsfrågor som medborgarskap, politiska maktstrukturer och livet online. Forskare och externa gäster medverkar.

Ingen föranmälan, gratis och öppet för alla.
Seriesamtalet webbsänds på www.su.se/play

Arrangör: Stockholms universitet

Läs mer om Stockholms universitets medverkan i Almedalen 2015.

Ta del av veckans fullständiga program på Almedalsveckans officiella hemsida.