Susann Ullberg

Naturkatastrofer har allvarliga konsekvenser för samhällsutvecklingen. Den argentinska staden Santa Fe är drabbad av återkommande katastrofala översvämningar, senast 2003. Denna och tidigare katastrofer är ihågkomna på olika sätt i populärkultur, historieskrivning och myter, i olika urbana sektorer och i statsförvaltningen. Hur man minns eller glömmer historiska katastrofer i ett samhälle påverkar hur nya kriser och framtida risker hanteras.

Susann disputerade 2013 på avhandlingen Watermarks: Urban Flooding and Memoryscape in Argentina. Läs och ladda ner den här.

Läs en intervju med Susann Ullberg.

Här kan du läsa mer om Susann Ullbergs forskning.

Forskardagarna

Forskardagarna anordnas av Stockholms universitet för att ge studenter, elever och allmänhet en möjlighet att ta del av färsk och spännande forskning från ett av Sveriges ledande lärosäten.

I år hälsar universitetet alla välkomna till Forskardagarna den 8-9 oktober i Södra huset, Frescati. Under dessa två dagar kommer det att levereras ett flertal korta föredrag från både nydisputerade och erfarna forskare, som tillsammans presenterar högaktuell forskning i populärvetenskaplig tappning.

Som alltid är det fri entré och öppet för alla!

Läs mer om Forskardagarna och ta del av årets utbud av föredrag.

Studier i Socialantropologi

Våra utbildningar ger färdigheter i kritiskt och analytiskt tänkande. Vad innebär det att vara människa idag? Vilken betydelse har kulturella skillnader i vår globaliserade värld? Vårterminen 2015 erbjuder vi på grundnivå fristående kurser i socialantropologi samt kurser med fokus på migration och genus. På avancerad nivå erbjuder vi fristående kurser med fokus på migration, media, miljö och organisation samt i digitalantropologi. Sista ansökningsdatum 15 oktober.

Höstterminen 2015 erbjuder vi, förutom fristående kurser, också kandidat- och masterprogram i Socialantropologi samt kandidatprogrammet i Global utveckling.

Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Välkommen till oss!