Väggmålning, Chile. Foto: Siri Schwabe

Studierna på grundnivå är de viktigaste byggstenarna i en socialantropologisk utbildning. Här lär du dig ämnets terminologi och begrepp, får insikt i antropologisk metod och synsätt, och du lär dig att ”tänka som en antropolog”. En hel del vikt läggs även på akademisk analys och på skrivandet. Vi erbjuder både fristående kurser och två program som leder till kandidatexamen i socialantropologi respektive global utveckling.

Masterutbildningen erbjuder en fördjupning i socialantropologi som ger en solid grund för arbetslivet och vidare forskning. Du kan välja mellan 2-åriga masterprogram eller fristående kurser. Undervisningen sker på engelska.

Mer information om våra program och kurser hittar du under fliken Utbildning.

Gör din ansökan på www.antagning.se senast den 15 april.

Studenthuset, Stockholms universitet

Undrar du vilken utbildning som passar just dig och dina intressen? Funderar du över om det är bäst att läsa ett helt program eller själv bygga ihop kurser till en examen? Den 9 april kan du chatta med studie- och karriärvägledare vid Stockholms universitet.
Läs mer om chatten här.

Här har Stockholm universitets Studentavdelningens allmänna studie- och karriärvägledare samlat några av de vanligaste frågorna och svaren om studier. Klicka på länken till den fråga du är intresserad av.

Hur är det egentligen att studera här?

Undrar du hur det egentligen är att vara student vid Stockholms universitet? Vill du veta vad våra studenter gör på fritiden? Eller vilka framtidsdrömmar de har? Fram till sista ansökningsdagen har du möjlighet att ställa frågor till några av våra studenter.

Ställ dina frågor på su.se/egentligen.