Studieinformation för Global utveckling

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Socialantropologiska institutionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation för Global utveckling
Global utveckling
Utrikesdepartementet

Ambassaden i Tbilisi söker praktikant

Är du intresserad av vad som händer i Georgien och Östeuropa just nu? Studerar du utvecklingsfrågor eller något annat ämne på högskolenivå som ger möjlighet till fördjupning i situationen i Östeuropa? Ambassaden i Tbilisi söker en praktikant till våren 2018.

sida

Vad innebär det att vara man i Mellanöstern?

Development Talks den 26 oktober kommer att handla om mäns attityder och maskulinitet och hur dessa påverkas av den politiska och ekonomiska situationen i regionen.

Övergång till ”nya Ladok” – vad betyder det för dig som student?

Under perioden 26 oktober-5 november införs nya Ladok på Stockholms universitet. Det innebär att Ladok-systemet kommer att vara tillfälligt stängt. Här hittar du information om vad det innebär.

Calendar

Schema & kurslitteratur

Schema för alla kurser, inklusive kurslitteratur, hittar du här. Observera att vi använder Mondo som kursplattform för läsanvisningar och övrig kurskommunikation. Du kommer åt kursens sajt/plattform när du registrerat dig och aktiverat ditt universitetskonto.

play

Plugga effektivt

I två filmer ger Stockholms universitetsbibliotek vägledning som underlättar och effektiviserar studierna:

Hitta din kurslitteratur. Lär dig, med hjälp av steg-för-steg-anvisningar, hitta böcker, e-böcker och artiklar, tolka referenslistor på kurslistan, hur du ställer dig i kö för en bok.

Hitta vetenskapliga artiklar. Så kan du tänka kring sökord för möjligheten att avgränsa dina sökningar. Du får tips på hur du kan referera till artiklar på rätt sätt.

Mondo

Vi använder Mondo som kursplattform för läsanvisningar och övrig kurskommunikation. Du kommer åt kursens sajt/plattform när du registrerat dig och aktiverat ditt universitetskonto.

Institutioner inom programmet

Kandidatprogrammet i Global utveckling är ett samarbete mellan fyra institutioner:

Kontakt

Studierektor och koordinator för Global utveckling
Heidi Moksnes
E-post: heidi.moksnes@socant.su.se
Telefon: 08-674 71 21, Rum: B686