Terminen startar måndagen den 15 januari.

Checklista

• Gå in på: www.su.se/aktivera. Här aktiverar du ditt universitetskonto och beställer ditt universitetskort för att få tillgång till IT-tjänster.
  • Registrera dig antingen på webben mitt.su.se under fliken Mina studier (2-15 januari), eller genom att besöka Socialantropologiska institutionens studentexpedition (8-11 januari, 13.00–15.00, rum B621, Södra huset, hus B, våning 6). Kom ihåg att ta med dig legitimation!
  • Om du vill, gå med i en av Stockholms universitets tre studentkårer.

Ta gärna del av Studentavdelningens kompletta checklista genom att besöka Stockholms universitets Ny student-sida.

Du kan också läsa eller ladda ner foldern En lyckad terminsstart VT18.

Välkomstdagen. Foto: Eva Dalin

Vanliga frågor & svar

För dig som student på Socialantropologiska institutionen har vi här samlat svar på några av de vanligaste frågorna om studier på grundnivå och avancerad nivå.

Välkomstdagen. Foto: Vilhelm Stokstad/Kontinent

Välkomstdag

Fredagen den 12 januari arrangeras Välkomstdagen i Aula Magna. Programmet bjuder på viktig information, praktiska tips och inspiration inför ditt nya liv som student vid Stockholms universitet.

Läs mer om dagen.

Biblioteksintroduktion för nya studenter

Stockholms universitetsbibliotek anordnar två informationsmöten och en guidad tur i biblioteket för nya studenter. Du får du en genomgång av de viktigaste biblioteksfunktionerna:

• Hitta och låna böcker
  • Boka grupprum
  • Kopiering och utskrifter
  • Hitta och få tillgång till e-böcker, e-tidskrifter och databaser

17 januari: Plugga effektivt: Tre tips om studieteknik

22 januari: Plugga effektivt: Biblioteksintroduktion

Studera med funktionsnedsättning (inklusive dyslexi)

Som ny student med funktionsnedsättning är du välkommen på en introduktionskurs där följande presenteras: särskilt pedagogiskt stöd, talböcker, studiestrategier och studieteknik, akademiskt skrivande, tekniska studieverktyg och resursrum . Kursen ges mellan den 8 och 10 januari i Ekosalen, Studenthuset, campus Frescati.

För mer information och anmälan.

Grupparbete i universitetsbiblioteket. Foto: Niklas Björling

Mondo

Socialantropologiska institutionen använder Mondo som kursplattform för läsanvisningar och övrig kurskommunikation. Du kommer åt kursens sajt/plattform när du registrerat dig och aktiverat ditt universitetskonto. Logga in på Mondo.

Schema & kurslitteratur

Här hittar du information om alla kurser.

Nyckelbegrepp i socialantropologin

Ska du börja plugga socialantropologi i vår? Eller vill du kanske fräscha upp dina kunskaper inför terminsstart? Här är några grundläggande begrepp att ha koll på.

Studier i Studenthuset. Foto: Niklas Björling

Information på institutionens webb

Följ med vad som händer på Socialantropologiska institutionen genom att besöka vår studieinformation på webben.

Studentrådet – SOCA

Socialantropologiska studentrådet är studentkårens organ för studentinflytande på institutionen. Vill du vara med? Besök rådets webb.