Den 7 april inbjuder Universitets- och högskolerådet in till ett seminarium om arbete och praktik inom EU:s institutioner.

Seminariet vänder sig till dig som är nyfiken på vad det innebär att arbeta inom EU:s institutioner. Du kommer att får lära dig mer om hur rekryteringsprocessen går till, vilka tjänster som kan passa dig, olika anställningsformer, samt vilket stöd du kan få från UHR om du väljer att satsa på en EU-karriär.

På seminariet deltar svenska tjänstemän från olika EU-institutioner och en före detta praktikant som berättar om sina utbildningsval, arbetsuppgifter och karriärer.

För mer information se  Annons Seminarium Europahuset 7 april (305 Kb)

Den 20 april anordnar Karriärservice på Stockholms universitet ett seminarium om praktik inom EU:s institutioner. Seminariet kommer att hållas på engelska:

Traineeships at the EU institutions (seminar in English)

Get general information and practical advice on how to get a (paid) traineeship at an EU institution! A splendid opportunity for a future career and to make a difference for more than half a billion people. A seminar where both Swedish and international students are welcome.

Läs mer om seminariet den 20 april.