Studenter utanför Aula Magna vid Välkomstdagen i januari 2015. Foto: Eva Dalin.

Checklista

1. Aktivera ditt universitetskonto (från den 7 januari) och beställ ett universitetskort

Gå in på su.se/aktivera och följ vår enkla guide för att aktivera ditt universitetskonto som du behöver för att få tillgång till universitetets alla IT-tjänster. I samband med detta kan du beställa ditt universitetskort som du behöver på biblioteket för att låna böcker, använda e-resurser hemifrån, ställa dig i kö på utlånad litteratur, boka grupprum och för att kunna skriva ut/kopiera/skanna på universitetets centrala utskriftssystem.

2. Registrera dig

Registrera dig på den institution du ska läsa vid på su.se/aktivera under fliken Mina studier. Webbregistreringen öppnar den 7 januari. Det är också möjligt att registrera dig mellan måndagen den 11 januari och torsdagen den 14 januari på Socialantropologiska institutionens studentexpedition (rum B621, B-huset, plan 6). Kom ihåg att ta med dig legitimation! Studentexpeditionen är öppen kl. 13.00–15.00.

3. Rätt postadress och e-postadress?

Glöm inte att kontrollera att vi har rätt postadress och e-postadress till dig på: minastudier.su.se

4. Välkomstdag den 20 januari för alla nya studenter

Få information och inspiration inför dina kommande studier på Välkomstdagen den 20 januari klockan 13.00–16.00 i Aula Magna. Föredrag, mässa och guidade turer runt campus.

Se hela programmet på: su.se/valkomstdagen

5. Gå med i en kårförening om du vill

För att få ut det mesta av din tid som student kan det vara bra att gå med i en studentkår och/eller förening. Kårerna arbetar med studenträttigheter, studentinflytande, förmåner och aktiviteter. De organiserar bland annat studenter och doktorander som jobbar för att utveckla sin utbildning samt studenter som arrangerar sociala aktiviteter. Föreningarna arrangerar allt från studentpubar och filmkvällar till arbetsmarknadsdagar och miljöveckor.

Caféet i Studenthuset. Foto: Mats Danielson

Ytterligare information

Biblioteket

Stockholms universitetsbibliotek anordnar ett informationsmöte och en guidad tur i biblioteket för nya studenter.

Biblioteksintroduktion för nya studenter

Datum: 21 januari, 12.00–13.00

Plats: Frescatibiblioteket, Scenen

Guidad bibliotekstur för nya studenter

Datum: 26 januari 12.00–12.30

Plats: Frescatibiblioteket, Scenen

Läs mer om bibliotekets evenemang.

Stockholms universitetsbibliotek. Foto: Niklas Björling

Information på institutionens webb

Följ med vad som händer på Socialantropologiska institutionen genom att besöka vår studieinformation på webben.