Moderniteter i Rörelse

Onsdag 5 februari kl. 17.30. Etnografiska Museet, Stockholm

Vad är autentiskt och vad är på g för unga storstadsbor i en globaliserad värld? Samtal om förhållandet mellan tradition och modernitet bland transnationella ungdomskulturer i dagens Brasilien, Iran och Indien. Antropologerna Gudrun Dahl och Örjan Bartholdson berättar om sin forskning och den aktuella boken Modernities on the Move. Samarrangemang med Stockholms universitet.
 

Gudrun Dahl
Gudrun Dahl

Gudrun Dahl är professor i socialantropologi vid Stockholms universitet, med särskild inriktning på utvecklingsfrågor. Hon har bland annat arbetat med ekonomisk och politisk samhällsförändring bland herdefolk på Afrikas Horn och med frågor om biståndets retorik.

Örjan Bartholdson
Örjan Bartholdson

Örjan Bartholdson är lektor vid institutionen för stad och land vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Både som forskare och journalist har han fördjupat sig i olika aspekter av dagens Latinamerika. Han har även varit chef för organisationen SwedWatch som granskar svenska företags agerande utomlands.

Kvällen börjar med en specialvisning av utställningen Fetish Modernity med museichef Lotten Gustafsson Reinius, som sedan leder samtalen tillsammans med Roberto N Peyre från BLOT.
Samtalen pågår som längst till 20:00. Fri entré för studenter.

Övriga programkvällar äger rum 19 februari och 5 mars.

Fetish modernity - Läs mer om vårens programkvällar på Etnografiska museet. (192 Kb)

Läs mer om Modernities on the Move.