Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Uppdaterad information om höstens undervisning 2020-09-18 Från och med Terminsdel 3, med början den 3 november, kommer viss undervisning att genomföras på campus. Föreläsningar kommer fortsättningsvis att hållas via Zoom.
  • Anette Nyqvist och Susanne Walström utanför en guldgruva i Colombia. Guldläge i coronatider 2020-09-04 Under coronapandemin har guldpriserna stigit i raketfart. Anette Nyqvist, socialantropolog och forskare vid Stockholms Universitet och tidigare journalist, har skrivit boken ”The Shimmer and Shade of Gold”, ”Guld – dess dunkla glans” i den svenska översättningen.
  • Ulf Hannerz mest inflytelserika i världen 2020-09-01 Ulf Hannerz, professor emeritus i socialantropologi på Stockholms universitet, har listats som världens mest inflytelserika antropolog det senaste decenniet.
  • Studenter deltog i webbinarium under temat miljö och utveckling 2020-06-08 Den 8 maj var Stockholm International Water Institute (SIWI) värd för 32 studenter från Global Utveckling programmet: – Studenterna delade vårt intresse för att förstå och försöka förändra världen.
  • Magiskt tänkande och gamla vanor när kris blir vardag 2020-05-26 Raoul Galli gästar Studio Ett och uttalar sig om Covid-19.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan