Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Open Lecture with Erin Matarik: Te Urewera rainforest as a legal person 2021-05-12 We will explore further how legal personality is applied, what struggles there are in application, and how this concept can be used to reconnect us as Indigenous peoples, and indeed all peoples, to our place in the web of life.
  • Berättarministeriet utlyser flera tjänster 2021-05-11 Läs mer om respektive tjänst under länkarna:
  • Profilseminarium: Kriskommunikation i pandemins spår 2021-04-30 Annika Rabo, professor emerita vid Socialantropologiska institutionen, deltar i Humanvetenskapliga områdets profilseminarium med tema kriskommunikation.
  • Arbetsmarknadsdag i Globala Utvecklingsfrågor 2021-04-28 Möt yrkesverksamma personer från från bl.a. Ingka Group/IKEA, UNDP, Human Rights Watch, SOS Barnbyar och Sida. Alla intresserade är välkomna, oavsett studiebakgrund.
  • Ny publikation om megaprojekt 2021-04-28 I YMER 2021 utforskas megaprojekt i olika delar av världen. Författare är kultur- och socialantropologer, kulturgeografer och statsvetare som utifrån sina respektive perspektiv visar att megaprojekt präglas av politik och att maktrelationer är centrala för dess design, tillblivelse och sociala effekter.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan