Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Information om undervisning under höstterminen 2021 2021-06-03 Efter att Folkhälsomyndigheten nu har tagit bort rekommendationen om utbildning på distans för universitet kommer Socialantropologiska institutionen att övergå till undervisning på campus från och med höstterminen 2021 på grund och avancerad nivå.
  • Ny publikation om megaprojekt 2021-04-28 I YMER 2021 utforskas megaprojekt i olika delar av världen. Författare är kultur- och socialantropologer, kulturgeografer och statsvetare som utifrån sina respektive perspektiv visar att megaprojekt präglas av politik och att maktrelationer är centrala för dess design, tillblivelse och sociala effekter.
  • Re-made in Sweden: Success Stories in a Swedish Migration Context 2021-04-09 Ny publikation av Erik Olsson, FD, Docent i Etnicitet Professor i internationell migration och etniska relationer.
  • Efter Suez: Har containerfartygen blivit för stora? 2021-04-06 I sex dagar i mars 2021 satt ett 400 meter långt containerfartyg fast i Suez kanalen, vilket ledde till omedelbara reaktioner i global handel och logistik. Forskaren Hege Høyer Leivestad förklarar varför containerfartygen blivit så stora och vilka konsekvenser megaskeppen har för människor, miljö och infrastruktur.
  • Antropologi vid Stockholms universitet topp hundra i världen 2021-03-29 Stockholms universitet på listan över topp hundra enligt QS World University Rankings by Subject 2021.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan