Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Profilseminarium: Kriskommunikation i pandemins spår 2021-04-30 Annika Rabo, professor emerita vid Socialantropologiska institutionen, deltar i Humanvetenskapliga områdets profilseminarium med tema kriskommunikation.
  • Arbetsmarknadsdag i Globala Utvecklingsfrågor 2021-04-28 Möt yrkesverksamma personer från från bl.a. Ingka Group/IKEA, UNDP, Human Rights Watch, SOS Barnbyar och Sida. Alla intresserade är välkomna, oavsett studiebakgrund.
  • Ny publikation om megaprojekt 2021-04-28 I YMER 2021 utforskas megaprojekt i olika delar av världen. Författare är kultur- och socialantropologer, kulturgeografer och statsvetare som utifrån sina respektive perspektiv visar att megaprojekt präglas av politik och att maktrelationer är centrala för dess design, tillblivelse och sociala effekter.
  • Re-made in Sweden: Success Stories in a Swedish Migration Context 2021-04-09 Ny publikation av Erik Olsson, FD, Docent i Etnicitet Professor i internationell migration och etniska relationer.
  • Efter Suez: Har containerfartygen blivit för stora? 2021-04-06 I sex dagar i mars 2021 satt ett 400 meter långt containerfartyg fast i Suez kanalen, vilket ledde till omedelbara reaktioner i global handel och logistik. Forskaren Hege Høyer Leivestad förklarar varför containerfartygen blivit så stora och vilka konsekvenser megaskeppen har för människor, miljö och infrastruktur.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan