Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Photo: Viktor Gårdsäter Antropologi vid Stockholms universitet rankas åter bäst i Sverige 2019-03-20 Stockholms universitet är bäst i landet på antropologi enligt QS World University Rankings by Subject 2018.
  • Våra utbildningar höstterminen 2019 2019-03-15 Vad innebär det att vara människa idag? Vilken betydelse har kulturella skillnader i dagens värld? Och varför är samhällen så olika? Om dessa frågor intresserar dig, välj en utbildning vid Socialantropologiska institutionen!
  • Ny artikel om manipulation i sociala medier 2019-03-13 I det senaste numret av tidskriften Made in China skriver Johan Lindquist om sitt pågående forskningsprojekt om klickfarmar i Indonesien.
  • Arbetsmarknadsdagen 2017 Antropologernas dag 4 april 2019-03-13 Hur du kan öka dina chanser att arbeta med det du vill?! Tanken med dagen är att du som student ska få tips och råd om hur du kan använda dina kunskaper på arbetsmarknaden. Det blir presentationer och panelsamtal med inbjudna gäster.
  • Hege Høyer Leivestad Logistikens tidsålder placerar hamnarbetaren i en kritisk position 2019-03-11 Hamnarbetarkonflikten var en påminnelse om arbetarens utsatta position i en snabbt föränderlig global ekonomi, men också om den politiska potential som finns i facklig organisering på global nivå, skriver Hege Høyer Leivestad.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan