Breddningsår

Breddningsår

Det andra året i programmet Global utveckling består av breddningsstudier där du väljer bland kurser i ämnena ekonomisk historia, internationella relationer, kulturgeografi, socialantropologi och statsvetenskap. Läs mer här. Du hittar kort beskrivning av de olika breddningsämnena här.

Du har även möjlighet att läsa dessa breddningsämnen utomlands genom universitets olika avtal. Läs mer under Studera utomlands.

Ansökningsomgångar

Du ansvarar själv för att anmäla dig till din breddningskurs via www.antagning.se

  • 15 april: Sista ansökningsdag för kurser höstterminen 2020.

Sista ansökningsdag för kurser på vårterminen är i mitten av oktober.

Intervjuer med studenter om deras breddningsval

Tara

Tara valde Kulturgeografi

Tara Rezai valde att studera Kulturgeografi under sitt breddningsår: " Jag blev sugen på att fördjupa mina kunskaper om hur människa och geografi samverkar och fick sen genom mitt utbyte möjlighet att själv välja delkurser som intresserade mig extra mycket"

Sandrah

Sandrah valde Socialantropologi

Sandrah Carlqvist valde att studera Socialantropologi under sitt breddningsår. "Jag valde Socialantropologi för att jag alltid har varit intresserad av hur vi människor fungerar och varför vi agerar så som vi gör".

Jonna valde Statsvetenskap

Jonna valde att studera Statsvetenskap under sitt breddningsår: "Eftersom vårt program är så nytt så tänkte jag också att Statsvetenskap - som är en väletablerad studieinriktning - skulle kunna vara till hjälp för att förklara vad som i det här sammanhanget menas med “global utveckling”.

Madeleine

Madeleine valde Internationella Relationer

Madeleine Säll valde att studera Internationella Relationer 1 och 2 under sitt breddningsår: "Att studera Internationella Relationer skapar många olika arbetsmöjligheter. Den skapar kunskap för att jobba inom den offentliga sektorn, på internationella organisationer eller företag"

Kontakt

Studierektor och koordinator för Global utveckling
Molly Sundberg
E-post: molly.sundberg@socant.su.se

Studievägledare (Socialantropologiska institutionen)
E-post: studievagledare@socant.su.se

Studentrådet
E-post: studentradetgu@gmail.com