MFS

illustration skapad av lovisa wahlsten på socialantropologiska institutionen

MFS som del av GU-programmet

Du har möjlighet att göra MFS – Minor Field Study – i ett utvecklingsland under den sista terminen i programmet Global utveckling, termin IV, som delkurs 1, Fältstudie (15 hp). Du måste då själv under föregående hösttermin ha sökt och fått ett MFS-stipendium för en fältstudie av relevans för programmets ämnesområde Global utveckling.

Foto: Daniel Escobar Lopez

Vad är Minor Field Studies?

Sida ger genom sitt Minor Field Studies-stipendium möjlighet för studenter att tillbringa minst 8 veckor i ett utvecklingsland för att utföra en mindre fältstudie som underlag för en kandidat-, magister- eller masteruppsats.

Bild på Joesfine Airas i grå tröja

Josefin Airas om sin MFS i Rwanda

Josefin Airas gjorde en MFS i Rwanda inom ramen för hennes uppsats i kandidatprogrammet i Global utveckling via Socialantropologiska institutionen.

Bild på Sofia i svart klänning

Sofia Nyström om sin MFS i Moçambique

Genom en fältstudie fick Sofia Nyström en praktisk vinkling på sin kandidatuppsats i Global utveckling. Den genomfördes med MFS-stipendium i Moçambique. 

Karta över Indien. Foto: Hans Christiansson/Mostphotos

Klara Nordström om sin MFS i Indien

För att samla in material till sin kandidatuppsats gjorde Klara Nordström fältstudie i Goa, Indien. Utlandsvistelsen finansierades av ett MFS-stipendium.

Kontakt

Studierektor och koordinator för Global utveckling
Molly Sundberg
E-post: molly.sundberg@socant.su.se

Studievägledare (Socialantropologiska institutionen)
E-post: studievagledare@socant.su.se

Studentrådet
E-post: studentradetgu@gmail.com