Här följer en lista på vad du bör tänka på inför terminsstart:

  • Gå in på www.su.se/aktivera. Här aktiverar du ditt universitetskonto och beställer ditt universitetskort för att få tillgång till IT-tjänster.
  • Registrera dig på webben: su.se/aktivera under fliken Mina studier (fr.o.m. den 18 augusti till 29 augusti). Du kan också registrera dig på Socialantropologiska institutionens studentexpedition mellan den 25 och 28 augusti (öppettider 13.00–15.00).
  • Om du vill, gå med i en av Stockholms universitets tre studentkårer.

Här finner du Stockholms universitets studentavdelnings kompletta checklista.

 

 

Nyttig information

Mitt SU är en portal där du hittar länkar till en mängd tjänster du som student behöver. Här kan du läsa mer om IT för studenter.

I Infocenter, som ligger på entréplan i Studenthuset, kan du som student få svar på frågor som rör antagning, högskoleprov, utbytesstudier, examen, studieintyg och allmänna frågor. Vid behov slussas du vidare till den institution, handläggare eller studie- och karriärvägledare som kan besvara dina frågor.

Med Stockholms universitets mobilapp kan du med hjälp av din telefon orientera dig vid universitetet och hitta den service som finns för studenter.

Välkomstdagen

Onsdagen den 3 september är det dags för Välkomstdagen i Aula Magna. Under dagen ges alla nyantagna studenter möjlighet att mingla med andra studenter och ta del av information om den service som universitetet erbjuder.

 

Biblioteket

När du har beställt och fått ditt universitetskort kan du logga in på Stockholms universitetsbiblioteks sidor och hantera dina lån, fjärrlån, reservationer, beställningar, boka grupprum samt föreslå inköp.

 

 

En lyckad terminsstart

Foldern En lyckad terminsstart (162 Kb) är en samlad guide till det viktigaste du behöver veta inför dina studier.