Terminen startar måndagen den 28 augusti.

Checklista

  • Gå in på: www.su.se/aktivera. Här aktiverar du ditt universitetskonto och beställer ditt universitetskort för att få tillgång till IT-tjänster.
  • Registrera dig antingen på webben mitt.su.se under fliken Mina studier (14-24 augusti), eller genom att besöka Socialantropologiska institutionens studentexpedition (21-24 augusti, 13.00–15.00, rum B621). Kom ihåg att ta med dig legitimation!
  • Om du vill, gå med i en av Stockholms universitets tre studentkårer.

Ta gärna del av Studentavdelningens kompletta checklista genom att besöka Stockholms universitets Ny student-sida.

Du kan också läsa eller ladda ner foldern En lyckad terminsstart HT17.

Vanliga frågor & svar

För dig som student på Socialantropologiska institutionen finns här samlat svar på allmänna studiefrågor och frågor om studier på grundnivå och avancerad nivå.

 

Foto: Eva Dalin
Foto: Eva Dalin

 

Välkomstdag

Foto: Eva Dalin
Foto: Eva Dalin

Fredagen den 25 augusti arrangeras Välkomstdagen i Aula Magna. Programmet bjuder på viktig information, praktiska tips och inspiration inför din tid som student vid Stockholms universitet.

Läs mer om dagen.

Biblioteksintroduktion för nya studenter

Den 29 augusti och den 4 september arrangerar Stockholms universitetsbibliotek en introduktion för nya studenter. Under en halvtimme får du en genomgång av de viktigaste biblioteksfunktionerna:

  • Hitta och låna böcker
  • Boka grupprum
  • Kopiering och utskrifter
  • Hitta och få tillgång till e-böcker, e-tidskrifter och databaser

Läs mer på SUBs sida.

Studera med funktionsnedsättning

Som ny student med funktionsnedsättning är du välkommen på en introduktionskurs där bland annat pedagogisk stöd, studiestrategier och studieteknik och resursrum tas upp. Kursen är mellan den 22 och 25 augusti 2017 i Studenthuset.

För mer information och anmälan.

Mondo

Socialantropologiska institutionen använder Mondo som kursplattform för läsanvisningar och övrig kurskommunikation. Du kommer åt kursens sajt/plattform när du registrerat dig och aktiverat ditt universitetskonto. Logga in på Mondo.

Schema & kurslitteratur

Kartor och mobilapp

I appen finns kartfunktionalitet som underlättar för dig att hitta institutioner, hus, hör- och skrivsalar, tillgänglighetsanpassade toaletter med mera inom studentområdena.

Så laddar du ner appen.

 

Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling