Terminen startar måndagen den 21 januari.

Checklista

• Gå in på: www.su.se/aktivera. Här aktiverar du ditt universitetskonto. Efter aktiveringen kommer du få ett bekräftelsemejl med vidare instruktioner hur du beställer ett universitetskort samt registrerar dig på din kurs.
  • Registrera dig antingen på webben mitt.su.se under fliken Mina studier (7-18 januari), eller genom att besöka Socialantropologiska institutionens studentexpedition (14-17 januari, 13.00–15.00, rum B621, Södra huset, hus B, våning 6). Kom ihåg att ta med dig legitimation!
  • Om du vill, gå med i en av Stockholms universitets studentkårer.

Ta gärna del av Studentavdelningens kompletta checklista genom att besöka Stockholms universitets Ny student-sida.

Du kan också läsa eller ladda ner foldern En lyckad terminsstart VT19 (288 Kb) .

Välkomstdagen. Foto: Eva Dalin

Vanliga frågor & svar

För dig som student på Socialantropologiska institutionen har vi här samlat svar på några av de vanligaste frågorna om studier på grundnivå och avancerad nivå.

Foto: Niklas Björling

Välkomstdag

Fredagen den 18 januari arrangeras Välkomstdagen i Aula Magna. Programmet bjuder på viktig information, praktiska tips och inspiration inför ditt nya liv som student vid Stockholms universitet.

Läs mer om dagen.

Biblioteksintroduktion för nya studenter

Den 21 och 22 januari anordnas två föreläsningar på Stockholms universitetsbibliotek:

Föreläsning den 21 januari, kl. 12-13: Upptäck biblioteket – klara dina studier

Så pluggar du effektivt med hjälp av biblioteket - mycket mer än att hitta och låna en bok. Du sparar mycket tid med våra smarta knep och tjänster.

Kom till biblioteket 21 januari

Föreläsning den 22 januari, kl. 12-13: Tre tips om studieteknik från Studie- och språkverkstaden

Så pluggar du effektivt med hjälp av Studie- och språkverkstaden – information om studieteknik och stöd för akademiskt skrivande.

Kom till biblioteket 22 januari

Mer information om biblioteket för dig som ny student hittar du här.

Studera med funktionsnedsättning (inklusive dyslexi)

Har du en varaktig funktionsnedsättning? Veckan före terminsstart på våren och hösten ges en introduktionskurs där du bland annat får information om särskilt pedagogiskt stöd. Kursen sträcker sig över tre dagar 15-17 januari och äger rum i Studenthuset på campus Frescati.

För mer information och anmälan.

Mondo

Socialantropologiska institutionen använder Mondo som kursplattform för läsanvisningar och övrig kurskommunikation. Du kommer åt kursens sajt/plattform när du registrerat dig och aktiverat ditt universitetskonto. Logga in på Mondo.

Schema & kurslitteratur

Här hittar du information om alla kurser.

Foto: Niklas Björling

Nyckelbegrepp

Nyckelbegrepp i socialantropologin

Ska du börja plugga socialantropologi i vår? Eller vill du kanske fräscha upp dina kunskaper inför terminsstart? Här är några grundläggande begrepp att ha koll på.

Information på institutionens webb

Följ med vad som händer på Socialantropologiska institutionen genom att besöka vår studieinformation på webben.

Studentrådet – SOCA

Socialantropologiska studentrådet är studentkårens organ för studentinflytande på institutionen. Vill du vara med? Besök rådets webb.