Socialantropologiska Studentrådet 2018
Socialantropologiska studentrådet (från vänster): Fanny Oivaeus (vice ordförande), Lisa Jackson (kassör), Jade Silfverling, (ordförande)

Vad vill du göra som ordförande för studentrådet?

– Jag vill göra det lättare och mer intressant för studenter att gå med i studentrådet, och få studenter att känna att man tillför något till sin studiegång och sitt studentliv. Jag hoppas på att öka rådets status på institutionen och bland studenter, i syfte att underlätta kommunikationen dem emellan och skapa en roligare studietid. Jag vill skapa en stark gemenskap inom rådet för att arbetet och kreativiteten ska flyta på och för att alla ska se tillbaka på tiden i rådet som något minnesvärt, säger Jade Silfverling.

Vilka aktiviteter har rådet planerat för hösten?

– Den 22 november har vi planerat en träff för att samla studenter och alumner inom socialantropologi för att mötas och prata om allt som rör C-uppsatsen. En eftermiddag där små som stora frågor får ställas i en avslappnad miljö för att lätta på alla funderingar. Den 18 december anordnas en info-träff för studenterna som rör breddningsåret, säger Jade Silfverling.

Hur kan man engagera sig i studentrådet?

– Genom att prata med någon av våra representanter som finns i varje årskull och visa sitt intresse så kan man träffa oss och börja engagera sig. Det går även att kontakta oss via kårens hemsida under fliken studentråd och Socialantropologiska Studentrådet, eller kontakta oss på facebook under samma namn. På våra sociala medier kan man även ta del av roliga events och information som vi lägger ut, säger Jade Silfverling.

Så kontaktar du studentrådet

E-post: socialantropologi@gmail.com