Socialantropologiska institutionen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Socialantropologiska institutionen
master

Våra utbildningar höstterminen 2019

Vad innebär det att vara människa idag? Vilken betydelse har kulturella skillnader i dagens värld? Och varför är samhällen så olika? Om dessa frågor intresserar dig, välj en utbildning vid Socialantropologiska institutionen!

Arbetsmarknadsdagen 2017

Antropologernas dag 4 april

Hur du kan öka dina chanser att arbeta med det du vill?! Tanken med dagen är att du som student ska få tips och råd om hur du kan använda dina kunskaper på arbetsmarknaden. Det blir presentationer och panelsamtal med inbjudna gäster.

Linn Thullberg utbytesstudent till Universidad Nacional Autónoma de Mexico

Universitetets centrala avtal möjliggjorde studier i Mexiko

Linn Thullberg läser sista året på kandidatprogrammet i Socialantropologi. På breddningsåret åkte hon till Universidad Nacional Autónoma de Mexico genom Stockholms universitets centrala avtal.

Johan Lindquist

Ny artikel om manipulation i sociala medier

I det senaste numret av tidskriften Made in China skriver Johan Lindquist om sitt pågående forskningsprojekt om klickfarmar i Indonesien.

Hege Høyer Leivestad

Logistikens tidsålder placerar hamnarbetaren i en kritisk position

Hamnarbetarkonflikten var en påminnelse om arbetarens utsatta position i en snabbt föränderlig global ekonomi, men också om den politiska potential som finns i facklig organisering på global nivå, skriver Hege Høyer Leivestad.

Två doktorandplatser utlyses vid institutionen

Två anställningar i utbildning på forskarnivå i socialantropologi utlyses vid Socialantropologiska institutionen. Ref.nr SU FV-0648-19. Sista ansökningsdag: 2019-04-02.

Dagens schema
Vanliga frågor och svar
mitt su
Facebook
Global utveckling studieinformation
Global utveckling programmets upplägg
Ethnos
Nyhetsbrev
Conferences and workshops – closing dates
Grants deadlines