Socialantropologiska institutionen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Socialantropologiska institutionen
Raoul Galli

Raoul Galli gästade SVT om Covid-19

”När buden från experter och myndigheter blir lite motsägelsefulla, då tror jag att man mer och mer börjar lita på sig själv och sitt eget sunda förnuft”

Den 17 maj gästade socialantropologen Raoul Galli SVT Helgstudion där han och psykologen Björn Hedensjö förklarade varför inte alla följer reglerna för Covid-19. Se inslaget, 2.04.00 in i videon, via länken.

Raoul Galli

Därför följer folk inte rekommendationerna längre

Socialantropologen Raoul Galli uttalar sig i SVT om varför svenska folket inte längre följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om Covid-19. 

Bild på omslaget till boken Routledge Handbook of Conspiracy Theories

Routledge Handbook of Conspiracy Theories

Annika Rabo, professor i socialantropologi, är en del av COMPACT – Comparative Analysis of Conspiracy Theories - ett europeiskt nätverk med fler än 160 forskare från 40 länder och ett dussin akademiska ämnen. I dagarna kommer nätverket ut med Routledge Handbook of Conspiracy Theories.

Bild på Sigrun Helmfrid

Fattiga kvinnor förlorarna i Burkina Fasos bomullsekonomi

En ny studie i antropologi visar att det finns skillnader i vilka som tjänar på bomullsekonomin och inte. Det är i fattiga familjer som kvinnorna får täcka upp från sina egna inkomster.

En blå fyrkant

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

Läs mer »

Socialantropologiska institutionen övergår till distansarbete och distansstudier

Från och med den 18 mars 2020 övergår socialantropologiska institutionen till distansarbete och distansstudie. Vi stänger även institutionen för besökare.

icon

Kontakta oss

Under coronautbrottet kommer vi att prirotiera våra viktigaste ärenden baserat på den aktuella situtationen. Detta kan resultera i att det tar längre tid för oss att återkoppla. Vi ber er att ha överseende med detta. 

Dagens schema
Sök schema
Vanliga frågor och svar
mitt su
Facebook
Global utveckling studieinformation
Global utveckling programmets upplägg
Ethnos
Nyhetsbrev