Bild av moderator Klara André
Moderator för arbetsmarknadsdagen var Klara André, analytiker vid Försvarsmakten

Dagen arrangerades av Studentrådet för Global utveckling och programmets studierektor, i samarbete med Föreningen för Utvecklings-frågor, FUF. Moderator var Klara Andrée som arbetar som analytiker på Försvarsmaktens högkvarter. Klaras bästa tips, som hon själv tagit med sig från en föreläsning under sin studietid, var att rikta in sig på ett område eller tema och specialisera sig på det. Hon valde själv att rikta in sig på området Afrika, och idag arbetar hon som analytiker för det området.

Olika vägar att gå

Albert Askeljung som arbetar på UNDP var en av deltagarna under den första paneldebatten och inflikade med att generalister inte ska underskattas:
  — Det finns verkligen möjlighet att specialisera sig, men det går inte att tvinga fram en specialisering om man inte brinner för ett ämne eller område. Det finns lite olika vägar att gå.

Klara Andrée poängterade:
  — Absolut - att vara generalist är en form av specialisering också.

Panelsamtal 1Fr v Carolina Köhler de Castro, Elin Axelgren och Albert Askeljung

Två panelsamtal

Det första panelsamtalet var tema "Arbete med klassiska utvecklingsfrågor". Deltagare i samtalet var Elin Axelgren, alumn från Globala utveckling programmet och nu programansvarig på SOS Barnbyar, Albert Askeljung, Project Manager på UNDP och Carolina Köhler de Castro, vikarierande kommunikationschef på Afrikagruppen. 
Efter mingelpaus och fika fortsatte arbetsmarknadsdagen med det andra panelsamtalet som hade tema "Arbete med utveckling i ett bredare perspektiv". Paneldeltagarna var Niklas Martti, programansvarig på IOGT-NTO och Amalia Broomé, Management Consultant på PA Consulting. 

Avslutades med mingel

Arbetsmarknadsdagen lockade många studenter och salen var fullsatt. Den mycket lyckade dagen avslutades med mingel i Geovetenskapens hus på Stockholms universitet.