Tio ämnen vid Stockholms universitet rankas inom topp hundra i världen: lingvistik (46), miljövetenskap (33), geografi (40), antropologi (47), socialpolitik och administration (24) och sociologi (45). Ekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, filosofi samt geologiska och marina vetenskaper hamnar på plats 51–100.

Dessutom är Stockholms universitet främst i landet inom ämnena lingvistik, filosofi, antropologi, utbildningsvetenskap, socialpolitik och administration och sociologi.

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningarna innehåller både internationella och nationella rankningstabeller av universitet och ämnen. QS Rankings anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.

Läs mer om QS World University Rankings.

Våra utbildningar

Socialantropologiska institutionen erbjuder utbildningar på grund- och avancerad samt forskarnivå.

Information om alla våra utbildningar, karriärmöjligheter och intervjuer med studenter och alumni hittar du under socant.su.se/utbildning.

Våra forskare blir dina lärare