Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Praktikplats våren 2020 2019-09-18 Riksförbundet Internationella Föreningar för Invandrarkvinnor söker en praktikant till våren 2020. RIFFI har en vision om en demokratisk värld där alla, särskilt kvinnor har makt över sina liv och har möjlighet att bidra till samhällsutvecklingen.
  • Doktorand inom Genus, organisation och ledning 2019-09-18 KTH söker en doktorand till ett forskningsprojekt om organisation och förändring med ett genusperspektiv, särskilt jämställdhet- och mångfaldsarbete, placerad vid Institutionen för industriell ekonomi och organisation.
  • Arbetsmarknadsdag i globala utvecklingsfrågor 2019-09-16 Inom vilka områden kan du arbeta med en examen i utvecklingsstudier? Vilka vägar utöver studier kan leda till ett jobb inom utveckling? På Arbetsmarknadsdagen får du chans att möta yrkesverksamma personer som arbetar inom områden som är relevanta för dig som vill jobba med utvecklingsfrågor.
  • Stockholm Anthropology Roundtable 2019 - Logistics: Re-thinking Economies of Circulation 2019-09-12 The 2019 Stockholm Anthropology Roundtable "Logistics: Re-thinking Economies of Circulation" will bring together anthropologists and other social scientists in a critical reflection on logistics as both an object of study and as a theoretical and analytical lens.
  • Forskardagarna 2019 2019-09-12 Är havet vår soptipp eller vårt framtidshopp? Vad händer med hjärnan när vi lever livet i digital gemenskap? Vilket ansvar har vi egentligen för framtidens människor? Kom till Forskardagarna och få koll på några av tidens mest aktuella och brännande frågor med hjälp av våra forskare.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan