Om oss

Diablo taking part in the religious dance procession for the Virgin of Urkupiña, Quilloacollo (Cocha

Vad är socialantropologi?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Nyheter

• Fotograf: Niklas Björling Doktorandtjänster förväntas till hösten 2022 2021-02-12 Socialantropologiska institutionen kommer inte att utlysa doktorandtjänster under våren 2021.
  • Globala utvecklingsfrågor inspirerade studenter 2021-01-18 Den 20:e september arrangerades arbetsmarknadsdagen i globala utvecklingsfrågor. Fredagseftermiddagen bestod av två panelsamtal med sex stycken yrkesverksamma personer som inspirerande med sina berättelser om hur de tagit sig dit de är idag.
  • Dolly Kikon och Beppe Karlsson 3 miljoner till projektet “Food sovereignty” 2020-12-21 Grattis Beppe Karlsson, Dolly Kikon och Xonzoi Barbor som tilldelats 3 miljoner SEK från Formas för projektet “Food sovereignty”
  • Nytt boksläpp: "Invoking Flora Nwapa" 2020-11-27 Boken är skriven av Paula Uimonen, professor i socialantropologi på Stockholms universitet.
  • Anette Nyqvist och Susanne Walström utanför en guldgruva i Colombia. Guldläge i coronatider 2020-11-27 Under coronapandemin har guldpriserna stigit i raketfart. Anette Nyqvist, socialantropolog och forskare vid Stockholms Universitet och tidigare journalist, har skrivit boken ”The Shimmer and Shade of Gold”, ”Guld – dess dunkla glans” i den svenska översättningen.

Socialantropologiska institutionen på Facebook

Besöksadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B
Frescati, Stockholm
Södra huset ingång B, plan 6

Postadress:
Socialantropologiska institutionen
Universitetsvägen 10 B

Fakturaadress:
Postbox 50741
Ange 309 i fältet "Er referens" på fakturan